Mainos

Ihmiset syövät joka vuosi puolitoista maapalloa

Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat luonnonvaroja kuten suomalaiset, tarvitsisimme kolme planeettaa, laskee ympäristöjärjestö WWF.

Tällä hetkellä moni kansa kuluttaa selvästi suomalaisia vähemmän, mutta silti koko ihmiskunta käyttää luonnonvaroja puolentoista maapallon verran. WWF:n tuoreen raportin mukaan, jos kulutustottumuksemme olisivat kuten Indonesialaisilla, selvittäisiin kahdella kolmasosalla maapallon biokapasiteetista.

WWF:n mukaan ihmisen ekologinen jalanjälki kasvaa jatkuvasti: vuonna 2030 ihmiskunta tarvitsee jo kaksi maapalloa.

WWF:n Living Planet -raportti laskee, että viisi maata, joilla on suurin ekologinen jalanjälki, ovat Qatar, Kuwait, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Tanska ja Yhdysvallat. Suomi on sijalla 11.

Kaatopaikalle päätyvän ruuan määrän pienentäminen, viljelymenetelmien parantaminen, joutomailla viljeleminen ja lihan kulutuksen vähentäminen ovat järjestön mukaan tärkeitä keinoja varmistaa ruuan riittävyys tulevaisuudessa.

Järvien, jokien ja kosteikkojen ekosysteemien säilyttäminen ja kunnostus sekä veden käytön tehokkaampi hallinta ovat puolestaan tapoja taata, että kaikki saavat puhdasta vettä. Energian riittävyyden turvaamiseksi järjestö peräänkuuluttaa energiatehokkuuden lisäämistä ja energiankulutuksen vähentämistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.