Mainos

Ihmisen esi-isän jäännökset löydettiin

Keniasta on löydetty ihmiskunnan tähän asti varhaisimman esi-isän fossiilin jäännöksiä. Tutkijoiden mukaan jäännökset ovat yli 1,5 miljoonaa vuotta varhaisempia kuin tähänastiset löydöt.

Kenialaisten ja ranskalaisten tiedemiesten ryhmä on löytänyt esi-ihmisen jäännökset Tugenin vuorilta Kenian Baringon alueelta.

"Millennium-mieheksi" nimetyn hominidin löydöstä kertoneen paleontologi Martin Pickfordin mukaan löydös ei ole vain aiempia vanhempi, vaan se edustaa myös kehityksen edistyneempää vaihetta. Jäännökset ovat vähintään kuusi miljoonaa vuotta vanhoja eli vanhempia kuin Aramisista Etiopiasta löydetyt jäännökset, jotka olivat 4,5 miljoonaa vuotta vanhoja. Vuonna 1974 Etiopiasta löydetyn "Lucyn" on arveltu eläneen noin 3,2 miljoonaa vuotta sitten.

Tiedemiehet löysivät Millennium-miehen lisäksi ainakin neljän yksilön ruumiiden fossiilisia jäännöksiä. Mukana oli sekä uroksia että naaraita. Löydösten mukaan kyseessä olivat simpanssin kokoiset olennot, joiden voimakkaat takajalat ovat tehneet pystyssä liikkumisen mahdolliseksi. Niillä on ollut myös vahvat käsivarret puissa kiipeilyä varten. Suurin Millennium-miehen ja nykyihmisen välinen yhtäläisyys löytyy tutkijoiden mukaan hampaista: pienet kulmahampaat ja täysi poskihampaisto viittaavat pääosin hedelmistä ja kasveista koostuneeseen ruokavalioon.

Kaivauksien yhteydessä tehtiin havaintoja, joiden mukaan alueella on ilmeisesti ollut myös rikas kasvisto ja eläinkunta. Tutkijat ovat löytäneet mm. muassa puiden, sarvikuonojen, virtahepojen ja antilooppien fossiileja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.