Mainos

Ihme pelasti kadonneen pikkupojan

Ristiinassa lähes vuorokauden kadoksissa olleen pikkupojan löytyminen lähes naarmuitta on suoranainen ihme, sanoo professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta.

Siihen, miten pieni poika saattoi selvitä luonnon armoilla niin kauan ilman vettä ja lämpöä, Reijula löytää kaksi todennäköistä selitystä.

- 2,5-vuotias on elämänsä alussa ja keho kestää käsittämättömän kovia haasteita tuossa iässä. Hänen elimistönsä on täydessä iskussa, sydän ja verenkierto ovat parhaimmillaan. Toisaalta hänellä on varmaan ollut lähtötilanteessa hyvä nesteytystaso ja ilmeisesti pieneksi kansalaiseksi hyvä fyysinen kunto, joka on suojellut poikkeusoloilta, Reijula sanoo.

Poika katosi keskiviikkona iltapäivällä mökkikäytössä olleen vanhan maalaistalon pihalta. Häntä etsittiin todella vaikeakulkuisesta maastosta. Yllään pojalla oli vain vaippa ja t-paita. Hänet löydettiin eilen kello 14 aikaan noin kilometrin päästä katoamispaikasta. Poika kyhjötti kalliolla olevan katajan juurelta.

- Vanhana työterveyslääkärinä voin todeta, että joku varjelus on tällä pienellä kulkijalla ollut mukana, kun on tästä matkasta selvinnyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.