Mainos

Ihalaisen toivotaan jatkavan SAK:n johdossa

Kuuden keskeisessä asemassa olevan SAK:laisen ammattiliiton puheenjohtajat ovat pyytäneet SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaista jatkamaan tehtävässään seuraavan viisivuotiskauden ajan. Puheenjohtajan valinta tulee ajankohtaiseksi toukokuun lopulla Helsingissä pidettävässä SAK:n edustajakokouksessa.

Ihalainen, Lauri, SAK

Ihalaisen taakse ovat asettuneet teollisuuden, yksityisten palvelualojen sekä kunta- ja valtiosektorin keskeisimmät liitot. Ihalaisen luona tänään vierailleessa delegaatiossa olivat mukana Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa, Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu, Liikealan ammattiliiton puheenjohtaja Maj-Len Remahl, Kunta-alan ammattiliitto KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä, Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto sekä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen.

Delegaatio perusteli Ihalaisen uudelleenvalintaa mm. sillä, että häntä pidetään sitkeänä neuvottelijana ja taitavana palkansaajien etujen valvojana. Kehuja sai erityisesti Ihalaisen kyky kuunnella jäsenliittojen näkemyksiä ja ottaa niiden näkemykset huomioon silloinkin kun edunvalvonnassa joudutaan soveltamaan kovia makrotalouden tunnuslukuja. Viime toukokuussa 53 vuotta täyttänyt Ihalainen on virkaiältään työmarkkinakeskusjärjestöjen kokenein puheenjohtaja. Hän on toiminut SAK:n puheenjohtajana kaksi viisivuotiskautta keväästä 1990 lähtien.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.