Mainos

Ihalainen: Ydinvoima paras ratkaisu

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen puolustaa lisäydinvoimaa MTV3:n Nettivieraana. Kotimainen lisäydinvoima on parempi kuin sähkön tuonti, hän toteaa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kannattaa lisäydinvoimaa. Hän toteaa MTV3 Internetissä Nettivieras-kirjoituksessaan päätyneensä sille kannalle, että kotimainen lisäydinvoima on parempi vaihtoehto kuin luottaminen sähkön kasvavaan tuontiin ulkomailta.

-Osaan kuitenkin antaa arvoa myös niille mielipiteille, joissa päädytään vastustamaan ydinvoiman kotimaisuusasteen nostamista, Ihalainen toteaa.

- Perusvoiman tuottaminen maakaasulla tai puuhakkeella ei ole osoittautunut taloudellisesti realistiseksi. Kohtuuhintainen sähkö on niin tärkeä edellytys hyvinvoinnille, ettemme voi rakentaa energiapolitiikkaamme epävarmojen tuulentupien tai tuonnin varaan, Ihalainen kirjoittaa. -Sähkön suhteen meidän on oltava mahdollisimman omavaraisia. Emme myöskään voi sysätä omaa ympäristövastuutamme ilmastomuutoksen torjunnasta ulkopuolisten kontolle. Siksi lisäydinvoima on hyväksyttävissä osana monipuolista energiapoliittista kokonaisratkaisua.

-Kantaani vaikuttaa myös kokemus Loviisasta ja Eurajoelta. Jo neljännesvuosisadan ajan sähköä on tuotettu siellä ammattitaitoisen henkilökunnan voimin, turvallisesti sekä edullisesti. Se on luonut työtä ja hyvinvointia koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Ei vaikuta uskottavalta, että viides reaktori olisi neljää edeltäjäänsä vaarallisempi. Turvajärjestelmät ovat päinvastoin entisestäänkin kehittyneet. Ja valvonnasta vastaa oma Säteilyturvakeskuksemme, jonka pätevyyttä tuskin on syytä kyseenalaistaa, Ihalainen kirjoittaa.

Ihalainen korostaa, että valtiontalouden liikkumavaran kaventuessa ei ole järkevää käyttää veronmaksajien varoja perussähkön tuotantoon. Siksi hänen mielestään on hyvä, että Teollisuuden Voima on valmis rakentamaan sähköntuotantokapasiteettia omalla kustannuksellaan ja yksityisillä varoilla. -Yhteiskunnan varat säästyvät näin parempiin kohteisiin, kuten terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä sosiaaliturvan kehittämiseen, Ihalainen toteaa.
Kirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.