Mainos

Ihalainen vetoaa työnantajiin: Älkää irtisanoko, lomauttakaa!

Työministeri (sdp) Lauri Ihalainen toivoo elinkeinoelämältä malttia irtisanomisten suhteen. Ihalainen vetosi MTV3:n Huomenta Suomessa työnantajiin ja kehotti heitä suosimaan kauaskatseisempia ratkaisuja.

– Meillä on lomautusjärjestelmä, joka on pehmeämpi keino irtisanomisjärjestelyissä tai vaikkapa lyhennetty työviikko. Toivoisin, että liipaisin irtisanomisiin ei olisi niin rankka, vaan sen sijaan nähtäisiin tämän epävarman taloustilanteen yli.

Ihalainen muistuttaa, että nuoret ikäluokat ovat hupeneva voimavara Suomessa ja heistä kannattaisi pitää kiinni.

– Osaavaa työvoimaa tarvitaan tulevaisuudessa ja siitä tullaan kilpailemaan kun talous paranee.

Eilen julkaistut tuoreet työttömyysluvut kertovat, että työttömyys väheni syyskuussa hieman. Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste putosi 6,9 prosenttiin, kun vuosi sitten työttömyysaste oli tasan seitsemän prosenttia.

Erityisen ilahduttavana Ihalainen pitää sitä, että etenkin nuorten työttömyys on laskenut jopa viime kesästä. Yhtälailla hän toivoo, että työnantajat panostaisivat nuorten tulevaisuuteen.

– Otettaisiin nuoria harjoitteluun tai ensi kesänä kesätyöhön ja annettaisiin mahdollisuus jo ihan senkin takia, että joka vuosi tulee 10 000 nuorta työelämään vähemmän kuin toisesta päästä lähtee eläkkeelle.

(MTV3)

Katso työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) haastattelu: (Huomenta Suomi 26.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.