Mainos

Ihalainen varoittaa tulevasta työvoimapulasta

Lauri Ihalainen varoittaa Suomen työmarkkinoita kohtaavasta rakennemuutoksesta suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen varoittaa MTV:n nettikolumnissaan työvoimaongelmasta, joka syntyy, kun seuraavan 15 vuoden aikana puolet nykyisestä työvoimasta jättää työelämän.

Kotimaisen työvoiman turvaamiseksi SAK:n puheenjohtajan kaipaa lisää koulutuspaikkoja sekä keskimääräisen työstä lähtemisiän nostamista 59 vuodesta 62 vuoteen. Myös työttömyyden alentaminen ja työllisyysasteen nostaminen ovat Ihalaisen mukaan vättämättömiä toimia.

Ihalaisen mukaan ulkomaalaisen työvoiman varaan ei voi tulevaisuutta liiaksi laskea. Vaikka Suomen työmarkkinoille tulee jatkossa ulkomaista työvoimaa huomattavasti nykyistä enemmän, on perusratkaisut tehtävä kotimaisin konstein.

-Tarvitsemme kaksi toistaan täydentävää toimintalinjaa: ensinnäkin rakenteellisen, heikommin työllistyvien työttömyyden purkamistoimet ja toiseksi laajan yhteiskuntasopimuksen suuren ikäpolvimurroksen hallituksi hoitamiseksi, Ihalainen kijoittaa.

Työnantajien on Ihalaisen mukaan myös muutettava asenteensa ikääntyneeseen työvoimaan. Työssä olevan väestön kouluttamista on myös tehostettava.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.