Mainos

Ihalainen tulospalkkauksen kannalla

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ratkoisi työnantajien joustotoiveet tulospalkkauksella.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittää tulospalkkausjärjestelmän kehittämisestä ratkaisua työnantajien vaatimuksiin lisätä palkanmuodostuksen yrityskohtaisuutta ja parantaa tuottavuutta. Näin yleiset palkkaratkaisut voitaisiin tehdä jotakuinkin nykyisen muotoisina, hän sanoo Kansan Uutisten haastattelussa.

Ihalaisen mukaan SAK ja STTK eivät voi hyväksyä prosentuaalista palkankorotusta, josta huomattava osa olisi yritystasolla jaettavaa pottia. Palkkaratkaisun rinnalla ay-liike ja työnantajat sitoutuisivat yhdessä tuottavuuden kehittämiseen ja toisaalta tulospalkkausjärjestelmän laajentamiseen ja yhteisten pelisääntöjen kautta tapahtuvaan tulospalkkausjärjestelmän isompaan kehittämiseen.

- Tästä tehtäisiin se työnantajien kaipaama liikkuva osa palkanmuodostukseen, Ihalainen hahmottelee Kansan Uutisten Viikkolehden haastattelussa.

Työnantajat ovat toistaiseksi tuloneuvotteluissa torjuneet palkansaajapuolen toiveet sopia tulospalkkaukselle yhteiset pelisäännöt.

Ihalainen arvioi, että ensi tammikuussa umpeutuvan nykyisen tulosopimuksen jatkoksi on toistaiseksi luvassa yhtä todennäköisesti liittokierros kuin uusi keskitetty ratkaisu. Mahdolliset keskitetyn ratkaisun neuvottelut käydään hänen mukaansa joka tapauksessa vasta vuodenvaihteessa.

Vuonna 2007 60 vuotta täyttävä Ihalainen kertoi myös, ettei hän usko jatkavansa SAK:n puheenjohtajana enää uutta kokonaista viisivuotiskautta. Puheenjohtajuus on katkolla SAK:n edustajakokouksessa vuonna 2006.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 16.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.