Mainos

Ihalainen toivoo työnantajilta vastuuta

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kehottaa työnantajajärjestöjä kantamaan vastuuta vaikeasti etenevästä tulokierroksesta. Ihalainen sanoo olevansa huolissaan siitä, kuinka jumiutunut neuvottelutilanne saattaa vaikuttaa tulevaisuuden työmarkkinapolitiikan hallintaan.

-Tulevan sopimuspolitiikan kannalta ei ole hyväksi, jos tämän kierroksen jälkeen ovat edelleen ratkaisematta samat alakohtaiset ongelmat, jotka viime syksynä nousivat esteeksi yhteiselle tuloratkaisulle. Ihalaisen mukaan useimmilla auki olevista aloista on aidosti sellaisia alakohtaisia kysymyksiä ratkottavana, että niiden purkaminen vaatii vuotta pidempiä sopimusratkaisuja.

Ihalainen vetoaa työnantajapuoleen, jotta se keskittäisikin nyt kaiken tarmonsa luottamuksen ja ratkaisuedellytysten rakentamiseen. Tähän saakka työnantaja on Ihalaisen mielestä haaskannut neuvotteluissa tarvittavaa aikaa liikaa ammattiliittojen arvostelemiseen. Ihalainen muistuttaa, että kokonaisuutena liittokohtainen sopimuskierros on onnistunut tähän asti odotettua paremmin.

Palkansaajista noin 90 prosenttia on maltillisten, pääsääntöisesti vuoden kestävien sopimusten piirissä. SAK:n jäsenkunnasta sopimus kattaa 86 prosenttia.
-Palkkaerot eivät ole revenneet siten, kuin liittokierroksella myös voisi käydä. Näin myöskään edellytykset tulevaisuudessa palata yhteiseen työmarkkinapöytään eivät ole tärveltyneet, Ihalainen sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.