Mainos

Ihalainen: Syksyn tuloneuvotteluista vaikeat

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n joukkoja kootaan laajan tuloratkaisun taakse. SAK:n valtuuston kokouksessa lähinnä vain paperiliiton edustajat suhtautuivat TUPO-pyrkimyksiin epäilevästi. Puheenjohtaja Lauri Ihalainen epäilee kuitenkin, että keskitetyn tuloratkaisun tekeminen on nyt vaikeampaa kuin viime kerralla.

SAK:n valtuuston TUPO-vyörytys alkoi tänään puheenjohtaja Lauri Ihalaisen esityksellä. Ihalainen toivoi neuvotteluja vähintään kaksivuotisesta keskitetystä tuloratkaisusta.

Osa ammattiliitoista ei kuitenkaan sellaista haluaisi, ja Ihalainenkin myönsi sisäisten paineiden vaikeuttavan TUPO-sopimukseen pääsyä. Mutta ainakaan yrityksen puutteesta ei SAK:n johtoa voi moittia.

Varapuheenjohtaja Pekka Ahmavaara teki tupo-hankkeesta melkeinpä kansakunnan kohtalonkysymyksen.
- Se joka nyt lähitulevaisuudessa kaataa mahdollisuuden kokonaisratkaisuun, kaataa paljon muutakin ja kantaa samalla arvaamattoman suuren vastuun. Ei vain eduistamiensa etujen kannalta, vaan koko maamme lähitulevaisuuden keskeisistä linjavalinnoista, ennusteli Ahmavaara pahaenteisesti.

TUPO:n lisäksi SAK:n johtomiehet puhuivat melko selväsanaisesti myös Emun puolesta. Viesti kuului, että kunhan vain puskurirahastoista sovitaan, niin Euroopan raha- ja talousliitosta ei tule ongelmia.

Voimakas paperiliitto päättää omasta TUPO-kannastaan liittokokouksessa parin viikon kuluttua. SAK:n valtuusto sen sijaan tekee omat alustavat TUPO-linjauksensa jo huomenna päättyvässä kokouksessaan. Emuun SAK ottaa kantaa vasta marraskuussa.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.