Mainos

Ihalainen perää joustavaa tupo-ratkaisua

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) kannattaa joustavaa tulopoliittista kokonaisratkaisua. Ihalaisen mukaan voimassaolevan sopimuksen kaltainen malli on liian tiukka, eikä se toimi nykyisessä tilanteessa.

SAK ehdottaa, että tupoon sisällytettäisiin talouskasvun tuoma jakovara, jota eri liitot voisivat käyttää alakohtaisten ongelmiensa ratkaisuun.
-Monilla aloilla uusitaan palkkarakenteita toisistaan poikkeavilla tavoilla. On järkevämpää sopia joku erä, jonka eri alat voivat käyttää haluamallaan tavalla, Ihalainen sanoi työmarkkinaseminaarissa Helsingissä.

Jakovara muodostuisi kansantalouden tuottavuudesta ja arvioidusta inflaatioprosentista. Ihalainen toisti aiemman käsityksensä, jonka mukaan palkankorotusten osuuden on oltava tupossa verokevennyksiä suurempi.
-Kyselyjen perusteella kovin suuria toiveita nimellispalkkojen korottamisesta ei ole odotettavissa. Ostovoiman tasainen kehitys on varmistettava erilaisin instrumentein, Ihalainen huomautti.

SAK:n tupo-tavoitteisiin sisältyy laadullisella puolella työaikapaketti, luottamushenkilöiden aseman turvaaminen, ulkopuolisen ja vuokratyövoiman käytöstä sopiminen sekä erilaiset työelämän kehittämiseen liittyvät ohjelmat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.