Mainos

Ihalainen lykkäisi perintöveron alentamista

Lykkäyksessä säästyvät rahat Ihalainen käyttäisi liikenneväylien ja parantamiseen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) varoittelee, että palkansaajien verotus saattaa kiristyä ensi vuonna, jos hallitus jättää verotukseen tehtävän inflaatiotarkistuksen liian alhaiseksi. Ihalaisen huolen taustalla on näkymä inflaation kiihtymisestä.

- Jos hallitus ei tee uutta arviota inflaation kehityksestä, palkansaajien verotus tosiasiassa kiristyy, Ihalainen sanoi järjestönsä toimittajaseminaarissa tiistaina Helsingissä.

Ihalainen ehdotti myös, että hallitus lykkäisi ensi vuodelle aiottua perintö- ja lahjaveron keventämistä myöhemmäksi. Näin säästyvät rahat hän käyttäisi liikenneväylien rakentamiseen ja parantamiseen.

Ihalaisen mielestä perintö- ja lahjaveron alentaminen nyt ei olisi suhdannepoliittisesti järkevää eikä tukisi työllisyyttä.

Palkansaajien tuloverotuksen kevennykset hallitus on suhdanteisiin vedoten lykkäämässä vaalikauden lopulle. Myös perintö- ja lahjaveron alentaminen pitäisi Ihalaisen mielestä jättää odottamaan parempia aikoja.

- Ollakseen looginen veropolitiikassaan hallituksen pitäisi tehdä näin, Ihalainen sanoi.

Tuponeuvottelujen avainhenkilö tarkkailee liittokohtaisia palkkaneuvotteluja sivusta ja hieman epäröiden. Hän pohdiskeli, mikä mahtaa olla palkansaajien ostovoima tulevan sopimuskauden jälkeen.

- Sitä ei tiedä kukaan. Siinäkin on töitä, että päästään samaan ostovoiman kehitykseen kuin tulopoliittisessa kokonaisratkaisussa.

Kaikkea muuta kuin hyvillään Ihalainen on myös siitä, miten keskustelu hoitajien palkoista alkoi eduskuntavaalien alla. Ihalainen varoi syyllistämästä suoraan ketään tahoa nimeltä, mutta esitti oman mielipiteensä kysymyksen muodossa.

- Onko käynyt niin että poliitikot ovat sotkeutuneet asioihin, jotka eivät heille kuulu? Vaalien alla palkkakilpailu julistettiin sallituksi ammattiryhmien välillä. Poliitikkojen tehtävä ei ole käydä palkkaneuvotteluja. Puurot ja vellit ovat menneet sekaisin, Ihalainen päivitteli nykymenoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.