Mainos

Ihalainen jatkaa koulutusvapaista syntyneen riidan sovittelua

Työministeri Lauri Ihalainen kutsuu työmarkkinajärjestöt neuvottelemaan koulutusvapaista syntyneestä kiistasta. Hänen mukaansa tavoitteena on edelleen se, että laki kolmen päivän koulutusvapaasta tulee voimaan ensi vuoden alusta.

– Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että neuvotteluja pitää jatkaa. Tässä on tehty yhteistä valmistelutyötä, esitykset ovat aika pitkällä ja tavoitteena on, että lainsäädäntö ja veroporkkanat työnantajan puolella saataisiin ensi vuoden puolella alussa voimaan, Ihalainen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Ihalainen pitää Elinkeinoelämän keskusliiton eilistä päätöstä hylätä esitys yllättävänä ja poikkeuksellisena suomalaisessa sopimiskulttuurissa.

– Semminkin kun tämä on osa raamisopimusta, on tärkeää sopimuskulttuurin uskottavuuden kannnalta, että kaikki sopimuksessa olevat asiat hoidetaan. Sanon tämän sen takia, että myös elinkeinoelämä sai raamiratkaisun myötä aika merkittäviä vero- ja muita tukitoimia. Hallituksella ei ole pienintäkään aikomusta lähteä niitä muuttamaan.

Palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat hyväksyneet esityksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.