Mainos

Ihalainen: Irtisanomiset voivat viedä verokevennysten tuoman hyödyn

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kehottaa hallitusta toimiin, joilla estetään irtisanomisten määrän kasvaminen. Ihalaisen mukaan hallituksen päätös tuloverojen keventämisestä voi jäädä ilman toivottuja vaikutuksia, mikäli irtisanomiset ja lomautukset jatkuvat nykyistä vauhtia.

Jos työllisyystilanne edelleen heikkenee, hallituksen tulee elokuun budjettiriihessä osoittaa lisäpanostuksia työllisyyden hoitoon ja investointeihin. Tuolloin tulisi myös korjata veroratkaisua painottamalla työllisyyssyistä selkeämmin pieni- ja keskituloisia.

SAK:n valtuustossa Kiljavalla puhunut Ihalainen asettui tukemaan Anneli Jäätteenmäen hallituksen tavoitteita. Hän piti sekä hallituksen ohjelmaa sekä keskiviikkona julkistettua lisätalousarviota linjaltaan oikeansuuntaisena. Ihalainen sanoikin, että SAK:n on syytä tarttua hallituksen tarjoamaan kolmikantayhteistyöhön.

-Politiikan uskottavuuden ja vakauden kannalta on toivottavaa, että hallitus paiskii töitä koko vaalikauden, Ihalainen sanoi.

Ihalainen muistutti kuitenkin, että SAK:n suhtautuminen uuteen hallitukseen riippuu siitä, miten se toteuttaa hallitusohjelmassa luvattuja asioita ja kuinka yhteistyö osapuolten välillä sujuu. Ihalainen sanoi yhteiskyvyn vaikuttavan mm. siihen, neuvotellaanko seuraavista työmarkkinasopimuksista lähempänä sopimuksetonta tilaa vai jo budjettiesityksen antamisen yhteydessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.