Mainos

Ihalainen ei kiirehtisi verokevennyksiä

SAK:n Ihalainen toivoisi hallituksen veropäätöksiä aikaisintaan syksyllä.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan hallituksen ei tulisi kiirehtiä verokevennyksiä koskevissa ratkaisuissaan. Sopiva ajankohta hallituksen suunnittelemille tuloverojen kevennyspäätöksille olisi aikaisintaan syksyllä budjettiriihen jälkeen.

Ihalainen perustelee näkemystään sanomalehti Ilkan haastattelussa sillä, että kauemmas syksyyn siirretyillä veropäätöksillä saataisiin pelitilaa neuvotteluille mahdollisesta keskitetystä tuloratkaisusta. Sen sijaan hallitus voisi jo helmikuun lopussa arvioida talouspoliittisia näkymiä, kun budjettiraamien valmistelu alkaa.

Pääministeri Matti Vanhanen lupasi keskiviikkona hallituksen arvioivan jo kevättalven aikana mahdollisuudet palkkaverotuksen lisäkevennyksiin.

Ihalainen korostaa, että veronkevennyksille on asetettava selvä raja jota ei pidä ylittää, sillä suuri veroale heikentäisi yhteiskunnan palvelujen ja turvaverkon rahoitusta. Hallituksen tähänastiset veroratkaisut ovat Ihalaisen mielestä olleet oikeita, vaikka työllisyystavoitteiden toteutuminen näyttää aiempaa heikommilta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 23.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.