Mainos

Igglo haastaa pääkaupunkiseudun kiinteistövälittäjät

Asunnonvälitysmarkkinoille on tullut haastaja, joka moittii alaa tehottomuudesta. Igglo väittää, että kiinteistöjenvälittäjien palkkiot voidaan puolittaa.

Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinat haastava Igglo pyrkii markkinoille räväkällä julkisuudella. Igglon mukaan välittäjät perivät vuodessa asuntojen myyjiltä huikeat 440 miljoonaa euroa, missä on heidän mielestään puolet liikaa.

- Toimiala on tehoton, toimialalla on kaksi kertaa liian suuren palkkiot, sanoo Igglon hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio.

Muut kiinteistövälittäjät ovat asiasta eri mieltä.

- Tässä näyttää olevan kysymys siitä, että markkinoille on tullut uusi helppoheikki, toteaa toimitusjohtaja Risto Kyhälä Huoneistokeskuksesta.

Hinnan lisäksi ostajien ja myyjien mielenkiinto on herätetty Igglon kotisivuilla, jonne on kuvattu 40 000 pääkaupunkiseudun asuntoa. Kuvat ovat internetissä, vaikka kukaan ei vielä myisi mitään. Satakunta paritalon asukasta on hermostunut, mutta se ei Igglon väkeä harmita, päinvastoin.

Kontaktit asiakkaisiin Igglo hakee siis netissä, jossa avainsanoja ovat hiljainen myynti ja kiinnostavan kohteen korvamerkintä. Kauppaa hallituksen puheenjohtajan mukaan ei sentään verkossa tehdä.

- Välittäjämme keskittyvät asiakaspalveluun eivätkä toimeksiantojen saamiseen. Uskomme, että meidän välittäjämme välittävät kaksi tai kolme kertaa enemmän huoneistoja, Nurmio linjaa.

Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja tyrmää haastajan puheet uusista käytännöistä.

- Ensinnäkin monet näistä käytännöistä, kuten hiljainen myynti, ovat olleet alalla ja pitkään tiedossa. Myös se, että joku haluaa korvamerkitä hakemansa talon, on ollut alalla jo vuosia käytössä, sanoo Kyhälä.

Aluksi Igglo toimii pääkaupunkiseudulla, missä tavoitteena on kymmenen prosentin markkinaosuus.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 14.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.