Mainos

Igel luopuu paikastaan Telia-Soneran hallituksessa

Telian toimitusjohtaja Anders Igel vetäytyy kiistaa aiheuttaneesta jäsenyydestään Telia-Soneran hallituksessa. Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan Suomen valtio voi huomenna vaihtaa Soneran osakkeensa Telian osakkeisiin.

Telian toimitusjohtaja Anders Igel luopuu välittömästi paikastaan tulevan Telia-Soneran hallituksessa, kertoo Telia.

Igel jatkaa tehtäväänsä yhtiön toimitusjohtajana.

Igel jätti hallituspaikan, jotta tilanne ei vaikeuttaisi Telian ja Soneran välistä fuusiota. - Fuusio on tärkeä sekä Telian että Soneran tulevaisuudelle. Helpottaakseni prosessin sujuvaa jatkumista ja sopuisan työympäristön syntymistä, olen päättänyt luopua paikastani TeliaSoneran hallituksessa, sanoo Igel.

Kiista ehti mennä jo pääministeritasolle asti. Pääministeri Paavo Lipponen kertoi tänään olleensa asiassa yhteydessä Ruotsin pääministerin Göran Perssonin kanssa.

Soneran pääomistaja Suomen valtio vastusti Telian maanantaina kokoontuneen ylimääräisen yhtiökokouksen päätöstä valita Igel Telia-Soneran hallitukseen.

Sasi: Valtio vaihtaa Soneran osakkeensa Telian osakkeisiin

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan Suomen valtio voi huomenna vaihtaa Soneran osakkeensa Telian osakkeisiin. - Uskon, että tämä erittäin tärkeä kauppa nyt toteutuu, Sasi totesi.

Sasin mielestä Igelin tekemä ratkaisu riittää hyvin tässä vaiheessa eikä muita toimia tarvita fuusiohankkeen eteenpäin viemiseksi. Ministeri ei myöskään arvostellut Soneran hallituksen puheenjohtajan Tapio Hintikan toimia. Hänestä on tulossa myös Telia-Soneran hallituksen puheenjohtaja.

Telia-Sonera fuusio on tänään ollut esillä eduskunnan kyselytunnilla. Sasi vakuutti, että Tapio Hintikalla on tehtävässään valtio-omistajan luottamus eikä myöskään ruotsalaisomistajien puolelta tunneta häntä kohtaan epäluottamusta.

Telia on asettanut fuusion ehdoksi, että vähintään 90 prosenttia Soneran omistajista hyväksyy vaihtotarjouksen. Määräaika umpeutuu huomenna, mutta Telia on viestittänyt antavansa lisäaikaa, jos siihen on tarvetta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.11.2002)

(Talousuutiset 07.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.