Mainos

IFM: Euroopan keskuspankki voisi laskea korkotasoaan

Euroopan keskuspankin johtokunta päättää torstaina mahdollisesta koronalennuksesta. Kansainvälinen valuuttarahasto arvioi, että siihen olisi varaa.

Euroopan keskuspankilla on varaa laskea korkotasoaan, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi euroaluetta koskevassa raportissaan. Koronlasku ei kuitenkaan ole valuuttarahaston mielestä avain euroalueen talousongelmien ratkaisuun, vaan ratkaisut löytyvät rakenteellisista ja verotuksellisista uudistuksista.

Euroopan keskuspankin johtokunta kokoontuu torstaina päättämään mahdollisesta koronalennuksesta. Keskuspankin on arvioitu laskevan ohjauskorkoaan nykyisestä 2,5 prosentista puolella prosenttiyksiköllä tai prosenttiyksikön neljänneksellä.

IMF:n mukaan euroalueen korkotaso pitäisi pitää alhaalla, kunnes euroalueen sisäinen kysyntä ja yritysten investoinnit on saatu palautumaan. IMF arvioi raportissaan, että euroalueen talouskasvu jää jälleen tänä vuonna ennusteita alhaisemmaksi. Valuuttarahaston mukaan euroalueen talouskasvu toipuu kyllä vähitellen, mutta kohentumisen ajankohta ja suuruus ovat edelleen hämärän peitossa.

- Koska muun maailman epävarmat talousnäkymät ja euron vahva kurssi heikentävät euromaiden tuotteiden ulkoista kysyntää, riippuu euroalueen talouskasvun kohentuminen paljolti alueen sisäisestä kysynnästä, IMF korostaa.

Valuuttarahasto varoittaa raportissaan siitä, että euron valuuttakurssi nousee liian korkeaksi. Euron kurssinoususta hyötyvät IMF:n mukaan muun muassa kotitaloudet ja raaka-aineita maahantuovat yritykset, mutta vastaavasti vientiyhtiöt ja tuontituotteiden kanssa kilpailevat yhtiöt kärsivät yhteisvaluutan korkeasta kurssista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.