Mainos

Ifille 173 miljoonaa lisäpääomaa

Pohjoismaiden suurimman vahinkovakuuttajan Ifin omistajat vahvistavat yhtiön osakepääomaa noin 173 miljoonalla eurolla. If kaipaa lisää pääomaa pörssikurssien laskun takia. Sampo omistaa Ifistä noin 38 prosenttia, ja sen osuus avustusoperaatiossa on 65,8 miljoonaa euroa.

- Olen sangen tyytyväinen, että omistajat sitoutuivat tähän. Uudella pääomalla voimme parantaa kannattavuuttamme pitkällä aikavälillä, Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson sanoo.

Ifin eilen julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhtiön liiketulos oli 1,6 miljardia kruunua tappiolla. Sammossa Ifin tilannetta ei nähdä mitenkään dramaattisena. Pikemminkin tiedotusjohtaja Pertti Nurvala korostaa Ifin talouskehityksen käännettä.

- Ifin vakuutustekninen tulos on kääntynyt kaikkien odotusten vastaisesti oikealle uralle nopeammin kuin odotettiin. Yhtiön heikko tulos johtuu pääomamarkkinoiden todella heikosta tilanteesta, Nurvala sanoo.

Ifistä tuli Sammon osakkuusyhtiö viime syksynä, kun Sammon vahinkovakuutukset liitettiin Ifiin. Samalla Ifin omistus järjestettiin uusiksi ja Sampo sekä Varma-Sammosta tuli Ifin uusia omistajia. Sampo omistaa Ifistä noin 38 prosenttia ja Varma-Sampo kymmenyksen. Ruotsalaisen Skandian omistus on 19 prosenttia, Skandia Livin noin 10 prosenttia ja norjalaisen Storebrandin noin 22,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.