Mainos

IF-vahinkovakuuttajan tappio lähes 90 miljoonaa

Heinäkuusta myös vakuutusyhtiö Pohjolan vahinkovakuutustoimintaa "hoitaneen" pohjoismaisen If-yhtiön liiketappio oli heinä-syyskuussa 15 miljoonaa euroa eli noin 89 miljoonaa markkaa. Tiedot ovat ns. proforma-lukuja eli Pohjolan ja kahden muun yhtiön on oletettu toimineen kuin yksi yhtiö.

Ifin kokonaismaksutulo oli kolmelta kuukaudelta hieman vaille 530 miljoonaa euroa eli 3,15 miljardia markkaa. Ifin yhdistetty kulusuhde oli 112 prosenttia. Viime vuonna Pohjola ylsi vahinkovakuuttamisessaan huomattavasti parempaan eli hieman päälle 101:een. Mitä lähempänä luku on sataa, sen vähemmän vakuutustoiminnan pyörittämiseen tarvitaan sijoitustoiminnasta saatavia tuloja.

Pohjolan mukaan luvut perustuvat alustaviin laskelmiin, ja ne täsmentyvät, kun tarvittavat viranomaisluvat on saatu. Siirtoon tarvitaan mm. Suomen vakuutusvalvontaviraston lupa. Luvut on laskettu ruotsalaisten laskentaperiaatteiden mukaan. Pohjolan lisäksi Ifiin tulee ruotsalaisen Skandian ja norjalaisen Storebrandin vahinkovakuutus. Sijoitustoiminnasta tuottoja kerättiin 47 miljoonaa euroa eli lähes 280 miljoonaa markkaa. Vakuutustekninen vastuuvelka oli lähes 4,7 miljardia euroa ja vakavaraisuuspääoma 1,6 miljardia euroa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.