Idols voitti eduskuntavaalit

Alle 24-vuotiailla vuoden katsotuin ohjelma oli tammikuun lopun Idols-karsinta. 25-44-vuotiailla katsotuin oli euroviisufinaali ja vasta sitä vanhemmilla itsenäisyyspäivän vastaanotto.

Viime vuoden katsotuin tv-ohjelma oli perinteiseen tapaan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, jota seurasi tällä kertaa hieman alle kaksi miljoonaa katsojaa. Lähes samaan ylsi euroviisufinaali, jota katsoi runsaat 1,9 miljoonaa suomalaista. Kolmanneksi eniten katsojia keräsi itsenäisyyspäivän illan tv-uutiset.

Lähes puolitoista miljoonaa katsojaa keräsivät myös Tanssii tähtien kanssa -finaali ja jääkiekon MM-loppuottelu.

Kärkikymmenikköön pääsi täpärästi myös TV1:n eduskuntavaalilähetys, jota seurasi vajaat 1,3 miljoonaa suomalaista. Se hävisi katsojamäärässä muun muassa tammikuun lopun Idols-lähetykselle.

Tosi-tv-ohjelmista yli miljoonaan katsojaan pääsi myös Maajussille morsian -ohjelma 9. joulukuuta. Lisäksi Subtv:n Big Brother -finaali teki kanavan uuden katsojaennätyksen vajaalla 650 000 katsojallaan.

Keskimäärin television katselu lisääntyi iän myötä. Ikä vaikutti myös ohjelmavalintoihin. Alle 24-vuotiailla vuoden katsotuin ohjelma oli tammikuun lopun Idols-karsinta. 25-44-vuotiailla katsotuin oli euroviisufinaali ja vasta sitä vanhemmilla itsenäisyyspäivän vastaanotto.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat