Mainos

Idols-Kalle julkaisee toisen albumin: Laulan rakastamisen vaikeudesta

Idols-kilpailussa vuonna 2008 rokannut Kalle Löfström yhtyeineen julkaisee toisen pitkäsoiton. Luvassa on muun muassa suomenkielisiä lauluja rakkaudesta.

Vuoden 2008 Idols-kilpailussa neljänneksi sijoittunut Kalle Löfström on rustannut levyllisen verran lauluja, jotka julkaistaan nyt albumin muodossa.

Rokkarin esikoisalbumi Born In 1984 julkaistiin pian Idols-kisan päättymisen jälkeen vuonna 2009. Tuoreella albumilla Kalle tulkitsee kappaleita suomeksi.

– Nyt luvassa on ehkä enemmän duurivoittoisempaa materiaalia, Kalle valottaa.

– Luulen, että Kallen tulkinnan vahvuus on juuri suomenkielessä. Hänen aitoutensa tulee paremmin esille, bändi rumpali Rale Tiiainen mainitsee.

Teemme levyä Lauri Tähkä kotistudiossa!

Kallen lisäksi bändissä soittaa Idols-Agnesin riveissä rumpuja paukuttanut Rale Tiiainen sekä Technicolour-yhtyeestä tuttu kitaristi Gary Keskinen ja basisti Toni Hintikka.

– Olemme bändinä menneet paljon eteenpäin kolmessa vuodessa. Kalle on säveltänyt ja sanoittanut kappaleet, mutta olemme tehneet paljon sovituksia yhdessä, Rale toteaa.

Puolet levyn biiseistä on jo valmiina ja loput lauletaan nauhalle vuoden loppupuolella Alavuudella Lauri Tähkän kotistudiossa. Samassa paikassa myös Kolmas Nainen on aikanaan työstänyt levyjään.

– Studio on vanhassa koulussa, missä koko bändi voi asua koko levynteon ajan. Sen miljöön tarjoama rento meininki kuuluu Tähkänkin levyiltä, ettei niitä ole missään kellarissa purkitettu, Rale mainitsee.

Kalle: Biisien teko on terapiaa

Albumillinen uusia biisejä on myyntiin helmikuun 2012 tienoilla. Bändin ensimmäinen sinkku Matka putkahtaa radioaalloille sekä digitaaliseen syyskuun 2011 lopussa.

– Laulut kertovat paljolti omasta elämästäni. Rakastamisen vaikeus on kappaleissa hyvin vahvasti läsnä. Niiden tekeminen on tavallaan ollut terapiaa mulle, avioeron läpikäynyt Kalle valottaa.

– Muutamassa biisissä on niin suuri tunnelataus, että olen jopa miettinyt, miten saan pidettyä itseni kasassa keikoilla. Välillä tuntuu, että olen kirjoittanut ehkä liiankin avoimesti itsestäni, mies jatkaa.

Kalle myöntää, että suomenkielisten biisien tekeminen yllätti. Rokkari on aiemmin tottunut laulamaan englanniksi, mutta huomasi yllättäen homman sujuvan näppärästi myös toisella kotimaisella kielellä.

– Asiat tulee sanottua paljon syvemmin, kun ne sanoo suomeksi. Sanat tulevat suusta ulos juuri niin kuin ne ajattelee. Uskon, että ihmiset löytävät kappaleista paljon tarttumapintaa, Kalle kiteyttää.

Idols MTV3-kanavalla alkuvuodesta 2012


(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja