Mainos

Idols-juontaja: Kirkko on homoasioissa vastuuton

Idols-juontaja Jani Toivola kertoo pettyneensä luterilaisen kirkon täysin epäselviin näkemyksiin homoseksuaalisuudesta. MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vierailleen Toivolan mielestä kirkon kokoisen yhteiskunnallisen instituution olisi sanottava selvästi kantansa asiassa.

- Kuulun yhä kirkkoon ja uskonto on minulle tärkeä, mutta koen olevani hyvin ristiriitaisessa tilanteessa. Kirkolla ei vieläkään ei ole selkeää kantaa homoseksuaalisuusasioihin, vaan jotenkin pyöritellään ja kierrellään jatkuvasti koko aihetta. On mielestäni täysin vastuutonta, että näin suuri ja tärkeä yhteiskunnallinen instituutio ei ota mitään kantaa asiaan, Toivola hämmästelee.

Toivola ja koreografi Tiina Lindfors olivat keskustelemassa Huomenta Suomessa tuoreesta Homo! Lesbo! -kirjasta, jossa 12 tunnettua homoseksuaalia kertoo tarinansa.

Myös Lindfors kritisoi kirkon tapaa tulkita erittäin kapeakatseisesti raamatun näkemystä homoseksuaalisuudesta.

- Kuinka voidaan vedota siihen, että raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden? Jos ei nähdä raamatussa olevia ajan merkkejä, niin yhtä hyvin voidaan sanoa, että orjien pito on sallittavaa tai että naisten asemasta ei voida keskustella, Lindfors totesi.

Homo! Lesbo! -kirjassa on mukana Toivolan ja Lindforsin lisäksi muun muassa kansanedustaja Oras Tynkkynen, kirjailija ja ex-ministeri Pentti Holappa, toimittaja Johanna Korhonen sekä tv-juontaja Mikko Silvennoinen.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Jani Toivolan ja Tiina Lindforsin haastattelu (Huomenta Suomi 07.04.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.