Mainos

Idea, josta Venäjän johto syttyi – patrioottinen tv-kanava lapsille

Venäjän päättäjät ovat suhtautuneet lämmöllä ideaan lasten ja nuorten patrioottisesta tv-kanavasta, kirjoittaa Izvestija-lehti. Izvestijan lähteenä on duumassa istuva Yhtenäinen Venäjä -puolueen jäsen Viktor Vodolatskii, joka on myös kyseisen idean isä.

Vodolatskii ehdotti maan johdolle osoittamassaan kirjeessä lapsille ja nuorille suunnatun patrioottisen tv-kanavan perustamista. Kanava rahoitettaisiin valtion budjetista.

Vodolatskiin mukaan hänen saamassaan vastauksessa ehdotukseen suhtaudutaan kiinnostuneesti ja myönteisesti.

– Työryhmää ollaan jo perustamassa, ja kohta se aloittaa työt. Asiantuntijat valmistelevat konkreettisia ehdotuksia päättäjien kysymyksiin, miten kanavan työtä toteutettaisiin, poliitikko ilmoitti.

Kansanedustajan mukaan ROSsvet-niminen kanava antaisi hallinnolle uuden ja tehokkaan tavan tehdä patrioottisista ideoista suosittuja nuorten keskuudessa. Ideana on, että kanavalla olisi nuorten keskusteluohjelmia, uutistoimintaa ja muita ohjelmia.

Idealle myös kritiikkiä

Monista tukijoista huolimatta Vodolatskiin idea on kerännyt myös kritiikkiä. Yksi soraääni kuului OTR-televisioaseman johtajan Anatolii Lysenkon suusta.

– Kuvitelkaa, että kerran viikossa olisi yksi patrioottisen kasvatuksen oppitunti. Siinä ei olisi mitään järkeä. Kaikkien muiden kanavien pitäisi tukea patrioottisen kasvatuksen trendiä, hän kritisoi Izvestijalle.

– Toiseksi, mitä patrioottinen kasvatus edes tarkoittaa? Mikä on oikeaa patriotismia, patriotismi Prohanovin (äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu kirjailija), Prilepinin (kirjailija, kansallisbolshevistisen puolueen jäsen) vai Navalnyn (tunnettu oppositiopoliitikko) mukaan?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.