Mainos

ICL:n listautuminen viivästyy

Brittiläisen tietotekniikkayhtiön ICL:n listautuminen pörssiin siirtyy, kertoi sen japanilainen emoyhtiö Fujitsu tänään.

Lykkäyksen vuoksi yhtiön toimitusjohtaja Keith Todd ilmoitti eroavansa. Yhtiöiden mukaan viivästyksen syynä ovat vaikea tilanne osakemarkkinoilla sekä ICL:n taloudellinen asema. Tarkemmin ICL:n taloudellista tilannetta ei kuitenkaan selvitetty.

Fujitsu oli suunnitellut vievänsä ICL:n pörssiin tämän vuoden aikana. Ennen teknologiaosakkeiden hintojen voimakasta putoamista analyytikot laskivat yhtiön arvoksi yli 50 miljardia markkaa.

ICL on parhaillaan käymässä läpi kallista muuntautumista tietokonelaitteistojen valmistajasta sähköisen kaupan palveluja tarjoavaksi yhtiöksi.

Helsingin pörssiin pyrkivä tytäryhtiö ICL Invia kertoi, että ICL:n ilmoituksella ei ole vaikutusta sen omiin listautumissuunnitelmiin.

ICL Inviakin on jo kertaalleen lykännyt listautumistaan. Syyksi yhtiö kertoi kesäkuussa epäsuotuisan markkinatilanteen "osakemarkkinoilla erityisesti Helsingin pörssissä ja IT-palvelusektorilla".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.