Mainos

Ibrahim Rugova palaa Kosovoon

Kosovon albaanien maltillinen johtaja Ibrahim Rugova aikoo palata Kosovoon ensi viikolla luotsatakseen maakunnan kohti demokraattisia vaaleja ja sovintoa serbivähemmistön kanssa, kertoi ranskalaislehti Le Monde tänään. Rugova lähti Jugoslaviasta pommitusten aikana, ja albaanit ovat arvostelleet hänen pitkää poissaoloaan.

Rugovan aikeena on ottaa yhteyttä Kosovon vapautusarmeijaan. Sen johtaja Hashim Thaqi on sanonut, että Rugovan on syytä palata Kosovoon ennen tämän viikon loppua, mikäli Rugovan johtama Kosovon demokraattinen liitto haluaa paikkoja albaanien "väliaikaisesta hallituksesta".

UCK pitää kyseenalaisena Rugovan asemaa albaanien johtajana, vaikka hänet valittiin toukokuussa 1992 Kosovon albaanien järjestämissä vaaleissa Kosovon presidentiksi.

Rugova sanoi tekevänsä yhteistyötä YK:n siviilihallinnon ja kansainvälisten Kfor-joukkojen kanssa vaalien valmistelemiseksi.
-Joukkomurhista huolimatta meidän on sovittava serbien kanssa ja luotava olosuhteet heidän paluulleen, Rugova sanoi.

Rugova sanoi, että hänen tavoitteenaan on yhä itsenäinen Kosovo. Sitä edeltävän siirtymäkauden tulisi kestää kolmisen vuotta. Rugovan mielestä Kosovon albaanien ei tulisi liittyä Albaniaan.
-Jos ryhdymme miettimään suur-Albaniaa, emme tiedä, mihin se johtaa, hän sanoi. Rugova jatkoi, että Kosovon albaanit kannattavat nykyisiä rajoja, joiden tulisi olla avoimet.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.