Mainos

IBM:ltä lopputili tuhannelle

Amerikkalainen tietokonevalmistaja IBM on antamassa lopputilin noin tuhannelle työntekijälleen. Yhtiön mukaan vähennykset johtuvat siitä, että asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet eikä näille työntekijöille ole enää tarvetta yhtiön palveluksessa.

The Wall Street Journalissa yhtiön edustaja sanoi, että henkilöstösupistukset eivät johdu vähentyneestä kysynnästä, vaan ovat seurasta asiakkaiden muuttuneista tarpeista. Vähennykset koskevat IBM:n maailmanlaajuista palveluyksikköä, joka on yksi nopeimmin kasvava osa jättiyritystä. Ryhmässä työskentelee noin 150 000 ihmistä. Kaikkiaan IBM:n palveluksessa on yli 315 000 työntekijää.

Maaliskuussa yhtiö pyrki vähentämään palveluyksikön väkeä vapaaehtoisilla järjestelyillä.

IBM:n tiedottaja Jan Butler sanoi lehdessä, että tämän vuoden lopussa työntekijöiden määrä tulee olemaan yli 150 000, koska uusia työntekijöitä palkataan. Uusien työntekijöiden taitojen pitäisi vastata paremmin IBM:n asiakkaiden tarpeita.

Toinen suuri amerikkalainen tietokonevalmistaja Hewlett-Packard yrittää puolestaan karsia myös Aasiassa henkilöstökulujaan. Noin 14 000 työntekijää on pyydetty pienentämään palkkaansa tai ottamaan vapaata. Vastaava tarjous tehtiin amerikkalaisille työntekijöille viime viikolla.

Yhtiön mukaan tarjouksen on tähän mennessä hyväksynyt 23 000 ihmistä. Työntekijät voivat vähentää palkkaansa 10 prosenttia, käyttää kahdeksan vapaapäivää tai valita näiden yhdistelmän.

(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.