IBM jättikorvauksiin laittomasta irtisanomisesta

Helsingin käräjäoikeus määräsi tietotekniikkayritys IBM:n maksamaan suuret korvaukset laittomasti irtisanotulle työntekijälle.

Korvaussumma kohoaa oikeudenkäyntikuluineen yli 165000 euroon. Äskettäin ratkaisunsa antanut Helsingin käräjäoikeus määräsi lisäksi IBM:n suorittamaan viivästyskorot yli 84000 euron tulospalkkiolle, jonka se maksoi työntekijälleen neljä kuukautta myöhässä.

Kyseinen palkkio oli yksi syy siihen, että yhtiö irtisanoi myyntipäällikkönä toimineen miehen vuoden 2002 joulukuussa. IBM katsoi, että mies vaati kohtuuttomia bonuksia.

Työsuhteen purkua perusteltiin lisäksi sillä, että esimiehensä kanssa riitautunut myyntipäällikkö oli menettänyt luotettavuutensa nauhoittamalla salaa pomon kanssa käydyn toraisen keskustelun. Nauhalta ilmeni, että esimies kutsui myyntipäällikköä muun muassa idiootiksi.

Käräjäoikeuden mukaan myyntipäällikkö oli oikeutettu bonuksiin. Oikeudelta heltisi ymmärrystä myös esimieskeskustelun nauhoittamiseen, vaikka se yhtiön ohjeiden mukaan olikin kiellettyä. Käräjien mielestä myyntipäälliköllä oli oikeus nauhoittaa keskustelu puolustaakseen itseään esimiesasemassa olevan henkilön menettelyltä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat