Mainos

Iberia perui kaikki lentonsa

Espanjalainen lentoyhtiö Iberia on perunut toistaiseksi kaikki lentonsa. Peruminen tuli voimaan yöllä kello yksi Suomen aikaa. Peruutusten syynä on palkkakiista, jonka vuoksi 99 Iberian lentäjää on ilmoittanut eroavansa. Lentäjät ovat vaatineet 20 prosentin palkankorotuksia.

Iberian hallituksen puheenjohtajan Xabier de Iralan mukaan lentojen peruminen vaikuttaa 80 000 ihmisen matkoihin. Heinäkuussa Espanjassa on meneillään vilkkain turistikausi. Iralan mukaan lennot piti perua, koska yhtiö ei nyt voi taata vaadittua turvallisuustasoa eikä matkustajien mukavuutta.

Lentojen perumisen on ilmoitettu olevan väliaikainen toimenpide. Irala toivoo, että Iberia pyrkii palaamaan normaalitilaan niin nopeasti kuin mahdollista. Erosta ilmoittaneet lentäjät kuuluvat Sepla -nimisen ammattiyhdistykseen.

Lentäjien eroilmoitus oli merkittävin toimenpide Iberian ja Seplan välillä meneillään olevassa kiistassa. Iberia perui jo tiistaina 230 lentoa, koska lentäjät lakkoilivat.

Ei tunnu Helsinki-Vantaalla

Iberialla ei ole omia lentoja Suomeen, joten sen lentojen peruminen ei näy suoraan Helsinki-Vantaalla. Iberia on yhteistyökumppani Finnairin kanssa, joka lentää myös Iberian nimissä Helsingistä päivittäin Madridiin.
(MTV3- STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.