Mainos

Iäkkäitä piinanneet käsilaukkuvorot jäivät kiinni

Iäkkäitä naisia piinanneet käsilaukkuvarkaat on saatu kiinni. Päijät-Hämeen poliisilaitos on yhdessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa selvittänyt Lahdessa toukokuussa alkaneet ja elokuussa loppuneet käsilaukkujen sieppaukset.

Teoista epäillään kahta noin 20-vuotiasta miestä, joita poliisi on kuulustellut. Heidän jäljilleen päästiin poliisin omien tutkimusten tuloksena.

Vantaalta ja Lahdesta kotoisin olevat miehet ovat tunnustaneet rikokset. Viittä käsilaukkujen sieppausta on tutkittu varkautena ja yhtä ryöstönä, koska tässä tapauksessa miehet käyttivät väkivaltaa käsilaukun saamiseksi.

Miehet etsivät uhreiksi iäkkäitä, polkupyörällä liikkuneita naisia, jotka kuljettivat pyörän etukorissa tai tarakalla käsilaukkuaan.

Ennen sieppauksia miehet anastivat käyttöönsä mopon tai moottoripyörän. Miehet ajoivat mopolla uhrien rinnalle, ja mopon kyydissä ollut mies sieppasi käsilaukun vauhdista uhrin pyörän tarakalta tai korista.

Esitutkinnassa selvisi, että samat miehet ovat kevään ja kesän 2011 aikana tehneet Vantaalla parikymmentä samanlaista sieppausta.

Juttu on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.