Mainos

Iäkkäiden kuljettajien määrä kasvaa ennakoitua nopeammin

Vuonna 2015 seniorikuljettajia arvioidaan olevan peräti 400 000. Eniten vaikeuksia heille tuottavat risteysajo ja kaistanvaihto.

Vanhusikäisten kuljettajien määrä Suomessa kasvaa selvästi ennakoitua nopeammin. Viime vuonna iäkkäitä kuljettajia oli arviolta 220 000. Vuonna 2010 heitä ennakoidaan olevan jo peräti 300 000.

Vuonna 2015 yli seitsenkymppisten kuljettajien määrä on lähes kaksinkertainen viimevuotiseen verrattuna. Vuonna 2015 heitä on jo 400 000.

Suurimpia vaikeuksia vanhemmille ihmisille tuottavat risteysajo ja kaistanvaihto. He kuolevat muita useammin rajuissa kohtaamisonnettomuuksissa.

Seniorikuljettajien määrän jyrkkä kasvu johtuu siitä, että nykyisillä kuusikymppisillä on lähes poikkeuksetta ajokortti. Nykyisillä seitsemänkymppisillä ajokortti on selvästi harvinaisempi, Liikenneturvan kehittämispäällikkö Mika Hatakka tulkitsee tilastoa.

Hatakka muistuttaa, että ikä on pelkkä numero: ihmiset ikääntyvät kovin eri tahtiin. Sairauskohtauksen saamisen riski liikenteessä kohoaa jo 40 ikävuodesta lähtien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.