Mainos

Iäkkäät naiset joutuneet röyhkeiden korusieppausten uhreiksi

Kolmea romanialaista epäillään useista korusieppauksista eri puolilla Suomea. Autolla maata kiertäneen kahden miehen ja yhden naisen uhreiksi on joutunut lähinnä iäkkäitä naisia.

Tekotapa kaikissa sieppauksissa on samankaltainen. Ensin romanialainen, noin 30-vuotias nainen on kysynyt tietä sairaalaan. Tämän jälkeen hän on poliisin mukaan lähes puoliväkisin sovittanut rikoksen uhrin kaulalle korua joko kiitokseksi tai kaupantekotarkoituksessa.

Poliisi pitää naisen toimintaa hyvin harjoiteltuna, sillä uhrin kaulalla ollut arvokoru on lähtenyt hänen mukaansa huomaamatta. Useimmat uhrit ovat havainneet varkauden vasta myöhemmin riisuessaan kaulaltaan naiselta saatua arvotonta jäljitelmäkorua.

Poliisi toivoo vihjeitä seurueen liikkeistä

Korusieppauksista epäillyt romanialaiset päätyivät poliisin suojiin viime viikon perjantaina, kun poliisi tavoitti heidät etsintäkuulutuksen perusteella Pieksämäeltä. Tänään Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi seurueen todennäköisin syin epäiltynä seitsemään varkauteen.

Poliisi on kiinnostunut romanialaisten kaikista liikkeistä. Seurue on saapunut maahan 30. heinäkuuta. Poliisin toistaiseksi saamien tietojen mukaan he ovat kulkeneet ainakin seuraavien paikkakuntien kautta:

30. heinäkuuta: Turun satama-Helsinki

31. heinäkuuta: Helsinki-Heinola-Jämsä-Tampere

1. elokuuta: Tampere-Nivala-Hämeenkyrö-Nokia

2. elokuuta: Nokia-Helsinki

3. elokuuta Helsinki-Pieksämäki

Havainnot seurueen liikkeistä voi ilmoittaa virka-aikana Jämsän poliisiasemalle numeroon 071 87 46500. Poliisi toivoo yhteydenottoja myös vastaavanlaisten rikosten uhreiksi joutuneilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.