Mainos

IAEA pahoittelee karkoitusta

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA pahoittelee asetarkastajiensa karkottamista Pohjois-Koreasta. Järjestön mukaan tarkastajat ovat kuitenkin valmiit palaamaan heti, kun Pohjois-Korea peruu päätöksensä. -Olemme ilmaisseet selkeästi pohjoiskorealaisille odottavamme, että heidän ydinohjelmaansa on tarkkailtava, ja toivomme, että he harkitsisivat päätöstä uudelleen, IAEA:n edustaja Melissa Fleming sanoi.

Pohjois-Korean karkottamat IAEA:n tarkastajat saapuivat aiemmin tänään Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin. Karkotuksen taustalla on Pohjois-Korean arvosteltu aikomus käynnistää uudelleen Yongbyonin ydinreaktori, jonka yhteydessä voidaan tuottaa ydinaseisiin tarvittavaa plutoniumia.

Karkotetut tarkastajat ovat kieltäytyneet kommentoimasta tilannetta. -Meillä on töitä tehtävänä ja meidän täytyy ottaa yhteyttä päämajaan, kertoi nimettömänä pysytellyt miestarkastaja.

Pohjois-Korea määräsi perjantaina, että IAEA:n tarkastajien on poistuttava maasta. Tarkastajat jatkavat Pekingistä IAEA:n päämajaan Wienissä, jossa heidän on määrä antaa raporttinsa 6. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.