Mainos

IAEA: Iran jatkaa uraanin rikastamista

Kansainvälisen atomienergiajärjestön tarkastajat ovat löytäneet jälleen uusia jälkiä korkeasti rikastetusta uranista iranilaisista laitteista.

Iran jatkaa edelleen uraanin rikastamista ja rakentaa erottelulaitteilleen uusia tuotantolinjoja, todetaan Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tuoreessa raportissa.

IAEA:n tarkastajat löysivät raportin mukaan uusia jälkiä korkeasti rikastetusta uraanista iranilaisista laitteista. Raportti koski toimintaa Natanzin ydinlaitoksessa, jossa IAEA:n tarkastajat ovat suorittaneet säännöllisiä tarkastuksia. IAEA:n mukaan Iran ei ole tosiasiassa keskeyttänyt rikastamista sen jälkeen, kun se aloitettiin huhtikuussa.

IAEA:n hallintoneuvosto kokoontuu ensi viikon maanantaina. Raportti on toimitettu tänään kaikille neuvoston jäsenille.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad vakuuttaa, etteivät uhkailut auta Iranin ydinohjelmasta syntyneen kiistan ratkaisemisessa. Hän korostaa, ettei Iran ole halukas luopumaan oikeudestaan ydinohjelmaan.

- Neuvottelut pitäisi käydä rehellisessä hengessä. Jos kansainvälinen yhteisö luulee, että se voi uhkailla Irania ja käydä samaan aikaan neuvotteluja, sen tulisi tietää, että Iran ei hyväksy sellaista ilmapiiriä, Ahmadinejad sanoo.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa antoivat alkuviikosta Iranille kannustinehdotuksen, jolla yritetään ratkaista ydinkiista. Amerikkalaisviranomaiset eivät pidä Ahmadinejadin puhetta kuitenkaan virallisena vastauksena ehdotukseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.