Mainos

IAEA huolissaan ydinaseiden rajoittamisesta

Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei on huolissaan valtioiden asenteista ydinaseita kohtaan. YK:n ydinasekokous päättyi eilen tuloksettomana.

Halu taistella ydinaseiden leviämistä vastaan on huolestuttavalla tasolla, totesi Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei eilen ydinaseiden leviämisen rajoituksia pohtineen YK:n kokouksen jälkeen. Kokous jäi vaille päätöksiä.

- Kuukauden kestänyt konferenssi loppui siihen, mistä se alkoikin eli järjestelmästä, joka on täynnä porsaanreikiä ja vaivoja ilman keinoja korjata sitä, kommentoi ElBaradei.

ElBaradei on huolissaan maiden asenteesta ydinaseita kohtaan, sillä osapuolet eivät ole valmiita yhteistyöhön asian korjaamiseksi.

ElBaradei korosti, että ydinpolttoaineen valmistuksen kontrolloinnin ja ydinsulkusopimuksen voimaansaattamisen tapaiset merkittävät asiat on pidettävä korkeimmalla poliittisella tasolla. Tällä Elbaradei viittasi suurimpiin maihin, jotka lähettivät korkeimman johdon sijasta New Yorkiin ulkoministerinsä.

ElBaradei toivoi, että asiaan palataan YK:n syyskuussa pidettävässä huippukokouksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.