Mainos

Hyytävä viimakaan ei hillinnyt futiskännääjiä

Eilinen jalkapallon Suomi-Unkari maaottelu Helsingin Olympiastadionilla ei aiheuttanut suurempia järjestyshäiriöitä, Helsingin poliisista kerrotaan.

Järjestysmiehet joutuivat kuitenkin käännyttämään porteilta useita henkilöitä, jotka olivat liian humalassa päästäkseen sisään katsomoon. Lisäksi stadionin ympärillä pussikaljoiteltiin tiuhaan hyytävästä viimasta ja ottelun arkisesta ajankohdasta huolimatta.

- Kyllä se tuppaa olemaan niin, että alkoholi on muutamien mielestä osa fanikulttuuria. Kun sitä ei saa porttien sisältä, pitää ottaa vähän enemmän porttien ulkopuolella, sanoo komisario Pauli Åkerla Helsingin poliisista.

Myös Palloliiton turvallisuuspäällikön Juha Karjalaisen mukaan ottelu oli suurilta osin normaalia rauhallisempi. Kukaan ei esimerkiksi protestoinut sitä, ettei alueelle saa viedä omia pulloja. Muutamat antavat kuitenkin aina ymmärtää säännön olevan suuri epäkohta.

- Pääsääntö meillä on se, että jos löydämme turvatarkastuksissa alkoholia hyvässä kunnossa olevilta ihmisiltä, he pääsevät sisään jätettyään alkoholin viranomaisille. Mutta liian huonokuntoiset joudutaan valitettavasti turvallisuussyistä käännyttämään. Tällä kertaa heitä oli useita E-portilla. Ei kuitenkaan missään nimessä normaalia enempää.

Soihduista sakkoja

Poliisi otti myös seitsemän "soihduttajaa" kiinni peliä ennen järjestetystä fanikulkueesta. Kulkue marssi Kampin Narinkkatorilta Olympiastadionille kello 17 alkaen.

Kiinniotetut vietiin poliisiasemalle ottelun ajaksi. He saivat päiväsakkoja vaaran aiheuttamisesta.

- Tämä on kansainvälinen ilmiö. Sytytetään kulkueessa tai yritetään kuljettaa katsomoon hätäsoihtuja, joiden palavassa osassa on todella kuuma lämpötila. Vaatteet syttyvät palamaan pienestä kosketuksesta.

Suomi hävisi ottelussa Unkarille lukemin 1-2.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.