Mainos

Hyytävä talvi tulossa pohjolaan? "Kylmin kuuteen vuoteen"

Tanskalainen ilmatieteenlaitos DMI ennustaa tuoreessa kolmen kuukauden ennusteessaan kylmää talvea koko Skandinaviaan. Asiasta kertoo muun muassa ruotsalainen Göteborg-Posten.

Ennusteen mukaan erityisesti joulukuu ja tammikuu olisivat kylmiä Skandinaviassa ja ennusteessa luvataan myös lunta. Jos ennuste on oikeassa, niin talvi olisi kylmin vuosiin.

– Jos tämä ennuste pitää paikkansa, niin tämä olisi kylmin talvi kuuteen vuoteen, sanoo DMI:n Mogen Rønnebek tanskalaisen BT:n haastattelussa

– Joulukuussa voi korkeapaine jämähtää Tanskan ylle, ja se tuo kylmää ilmaa pohjoisesta. Säärintamat lähestyvät kyllä etelästä, mutta jos korkea paine on tarpeeksi voimakas, niin se voi tietää kylmää säätä koko Skandinaviaan.

Viikko sitten ennustettiin vielä vetistä talvea Ruotsiin

Göteborg Postenin mukaan kuitenkin Ruotsissa on vähän aikaa sitten ennustettu taas vetistä talvea. Ennusteet ovatkin hyvin epävarmoja, kun puhutaan pitkän aikavälin sääennusteista.

Ruotsin Forecasta meteorologi Kristoffer Molarin muistuttaa, että ennusteet vaihtelevat usein.

– Ainahan pitkän aikavälin sääennusteita on tehty, mutta ne myös muuttuvat usein. Ennusteet ovat epävarmoja; ensi viikolla joku ennuste voi taas kertoa päinvastaista kuin tämä ennuste.

Myös MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen vahvistaa, että ennusteet ovat epävarmoja. Suomen tulevaa talvea on vielä mahdotonta ennustaa.

– Pitkän aikavälin sääennusteet ovat kokeiluasteella, eivätkä välttämättä ole kovin luotettavia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.