Mainos

HYY:tä huolestuttaa nuorten naisten asema työmarkkinoilla

HYY on esittänyt huolestuneisuutensa nuorten naisten pätkätöistä sekä tasa-arvon toteutumisesta nykyisillä työmarkkinoilla.

Nuorten akateemisten naisten pätkätyöllisyys ja tasa-arvon toteutuminen työmarkkinoilla huolestuttavat Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa HYY:tä. Järjestö korostaa, että nuorten naisten asemaa on helpotettava työmarkkinoilla.

Yhä useampi akateeminen nuori nainen joutuu tekemään pätkätöitä. Työmarkkinatutkimusten mukaan määräaikaiset työsuhteet ovat naisilla yleisempiä kuin miehillä, ja vakituisen työpaikan saaminen on hankalampaa.

HYY:n mukaan naisten ja miesten eriarvoinen asema työelämässä johtuu osittain siitä, että perhevapaiden kustannukset jäävät naisten työnantajien maksettaviksi. Jotkut työantajat pitävät nuorten naisten mahdollista vanhemmuutta riskitekijänä.

Ylioppilaskunta muistuttaa, että kaikki nuoret naiset eivät ole perustamassa perhettä, ja vanhemmuus pitäisi nähdä myönteisenä voimavarana. Toivottavaa olisi myös isien rohkaiseminen aktiivisempaan vanhemmuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.