Mainos

Hyvinvointipalveluihin lisää rahaa

Sosiaali- ja terveydenhuolto on saamassa kauan kaipaamansa lisärahaa. Myös kunnat voivat olla tyytyväisiä, koska kuntien hyvinvointipalveluihin satsataan.

Terveydenhuoltoon saadaan hieman helpotusta.

Neljän hallituspuolueen eduskuntaryhmät ovat päässeet sopuun valtion kahden seuraavan vuoden budjettien liikkumavaran käytöstä. Tärkein menoerä on sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuusprosentin nostaminen. Vasemmistoliitto ei hyväksynyt sitä, että työmarkkinatuella ja peruspäivärahalla olevien toimeentulon parantamiseen varattiin vain 200 miljoonaa markkaa. Muut sopimuksen osat hyväksynyt vasemmistoliitto tavoittelee ensi vuodelle 10 markan tasokorotusta peruspäivärahaan. Se maksaisi 740 miljoonaa markkaa. Kiista siirtyy elokuun budjettiriiheen.

Kunnat saavat hyvinvointipalveluihin ensi vuonna 440 miljoonaa ja vuonna 2003 620 miljoonaa markkaa kaavailtua enemmän. Rahat tulee käyttää erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Huumausaineiden ongelmakäyttäjien hoitoon on luvassa molempina vuosina 45 miljoonan markan lisäpanostus. Pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseen on tarjolla ensi vuonna 100 miljoonaa kaavailtua enemmän. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät kiirehtivät Kerava-Lahti oikoradan toteuttamista ja E 18-tiehanketta. Perustienpidon ja ratojen sähköistämiseen tarkoitettuja määrärahoja lisätään yhteensä 500 miljoonalla markalla. Lisävaroja on luvassa myö rautateiden tasoristeysturvallisuuden parantamiseen. Pääministeri Paavo Lipponen ei näe vasemmistoliiton irtautumista sopimuksesta ongelmallisena, Hänen mielestään kysymys on siitä, ettei pakettia saatu vielä kaikilta osin valmiiksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.