Mainos

Hyvinkäällä pudonnutta purjelentokonetta lensi nuori nainen

Hyvinkäällä Uudellamaalla iltapäivällä sattuneen purjelentokoneen lentäjä oli nuori nainen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan konetta lensi 17-vuotias tyttö. Hän selvisi rysäyksestä säikähdyksellä, sillä poliisin mukaan hän kykeni kävelemään onnettomuuden jälkeen omin jaloin, eikä hänellä ollut ulkoisesti havaittavia vammoja.

Päivystävä palomestari Jouni Savolainen kertoi STT:n haastattelussa, että pelastuslaitoksen saapuessa paikalle lentäjä istui koneessa ja vaikutti säikähtäneeltä.

Lentäjä kuljetettiin varmuuden vuoksi sairaalaan tarkastettavaksi.

Nuori nainen oli saanut lupakirjan edellisenä vuonna ja oli harrastanut lentämistä aktiivisesti. Purjelentokone oli 70-luvulla valmistettu K-8. Yksipaikkainen kone oli lentoon lähdettäessä hyvässä kunnossa.

Purjealus ei rikkoontunut putoamisessa pahasti, vaan säilyi yhtenä kappaleena. Ohut mänty kuitenkin esimerkiksi lävisti koneen oikean siiven.

Onnettomuus sattui kello puoli kolmen jälkeen vain 50 metrin päässä kiitoradalta. Hyvinkään lentokentälle laskeutumassa ollut purjelentokone lähestyi kenttää liian korkealta. Kone oli menossa kentän yli, jolloin lentäjä kaarsi jyrkästi takaisin. Kone osui kentän ympärillä kasviin puihin.

Onnettomuustutkintalautakunta tutkii tapausta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.