Mainos

Hyvinkäällä loukkaantunut poliisi muistaa ampumisen

Poliisi on kuulustellut Hyvinkään ampumistapauksessa loukkaantunutta poliisia, kertoo tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Vakavasti loukkaantunutta poliisia kuulusteltiin viime viikon perjantaina Meilahden sairaalassa. Ihaksisen mukaan poliisi on edelleen sairaalassa tehohoidossa.

– Hän (loukkaantunut poliisi) muistaa tapahtumat hyvin ennen ampumista ja ampumisen jälkeen. Itse asiassa hänet vietiin tajuissaan sairaalaan ampumispäivänä, Ihaksinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa loukkaantunutta poliisia kuulusteltiin asianomistajana, ei todistajana.

– Itse ampumista hän ei nähnyt, siksi hän on asianomistajana. Hän itsekin toivoi pääsevänsä kuulusteluihin, jotta voisi kertoa omat tietonsa tapahtumasta. Lisäksi olemme kertoneet hänelle tietoja, joita hän on halunnut kuulla tapahtumapäivästä, Ihaksinen selvittää.

Hänen mukaansa kuulusteluhetki kesti noin parisenkymmentä minuuttia.

Esitutkinta lähes valmis

Ihaksisen mukaan esitutkinta onkin loukkaantuneen poliisin kuulustelun jälkeen lähes valmis. Poliisi on kuulustellut tai puhuttanut tapauksesta yli 400 henkilöä.

Hyvinkään ampumisesta epäilty hyvinkääläismies odottaa oikeuskäsittelyn alkua tällä hetkellä Turun psykiatrisessa vankisairaalassa. Asia käy ilmi Hyvinkään käräjäoikeuden viime viikolla tekemästä päätöksestä, jossa ampumisesta epäilty mies päätettiin lähettää mielentilatutkimukseen.

Ampumisesta epäilty pidetään edelleen vangittuna. Syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty 30. marraskuuta saakka.

Hyvinkääläismiestä epäillään kahdesta murhasta, seitsemästä murhanyrityksestä sekä vaaran aiheuttamisesta, jossa asianomistajia on useita kymmeniä. Ampumistapauksessa sai surmansa kaksi ihmistä ja useita henkilöitä loukkaantui.

Teko tapahtui Hyvinkään keskustassa 26. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.