Mainos

Hyville aloitusvirkkeille oma kirjallisuuspalkinto

Uuden kirjallisuuspalkinnon tarvetta perustellaan sillä, että kirjan ensimmäinen virke on usein ratkaiseva lukijan mielenkiinnon kannalta. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran heinäkuussa.

Hyvät aloitusvirkkeet saavat oman kirjallisuuspalkintonsa, kun sanomalehti Aamuposti ryhtyy palkitsemaan vuoden parhaita suomenkielisen proosateoksen ensimmäisiä virkkeitä.

Hyvä alku -kirjallisuuspalkinto annetaan heinäkuussa Hyvinkäällä vuoden 2006 parhaalle aloitusvirkkeelle.

Voittajan valitsevat esiraadin seulomien kuuden ehdokkaan joukosta Aamupostin lukijat. Palkinto luovutetaan voittajalle heinäkuun lopulla Hyvinkäällä järjestettävässä Kynä 2007 -kirjallisuustapahtumassa, ja sen on lupautunut luovuttamaan Finlandia-voittaja Kjell Westö.

Kilpailun taustalla on jo vuosien ajan Aamupostissa julkaistut jutut, joissa on tarkasteltu Finlandia-ehdokkaiden aloitusvirkkeitä.

-Kirjan ensimmäinen virke on usein ratkaiseva. Moni hyvä kirja on jäänyt lukematta huonon alun takia. Tietysti myös moni huono kirja on tullut luetuksi hyvän alun takia, perustelevat toimittajat Pentti Halenius ja Matti Marjamäki palkintoa.

Aamuposti on Hyvinkään ja Riihimäen seudulla ilmestyvä seitsenpäiväinen lehti, joka syntyi vuonna 2003 Hyvinkään Sanomien ja Riihimäen Sanomien yhdistyessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.