Mainos

Hyviä uutisia Nokialle, Windows-luuri voitti iPhonen ja Androidin selaintestissä - Katso video

Microsoft on esitellyt Windows-puhelimille kehittämäänsä Internet Explorer 9 mobile –selainta.

Windows Phone –projektin johtaja Joe Belfiore vertasi demonstraatiossaan Microsoftin selainta Applen iPhone 4 –puhelinta ja Nexus S –Android-kännykkää vastaan.

Winrumors.com-sivustolla kerrotaan, että tilaisuus järjestettiin keskiviikkona MX11 –kehittäjäkonferenssissa Las Vegasissa.

Belfiore käytti esittelyssä HTML5 –nopeustestiä Microsoftin ietestdrive.com sivuston kautta. iPhonelle annettiin muutaman sekunnin etumatka, mutta siitä huolimatta se jäi selvästi hitaimmaksi. Nexus S tuli toiseksi.

Winrumorsin sivuilla todetaan, että demonstraatio lisää painetta Applen ja Googlen suuntaan. Internet Explorer 9 mobile on Microsoftin mukaan samanlainen pöytäkoneversion kanssa ja se hyödyntää web-tekniikan viimeisimpiä kehityslinjoja. Selaimesta löytyy myös Silverlight-tuki.

Ominaisuudet tulevat saataville Windows Phonen ”Mango” –päivityksen myötä myöhemmin tänä vuonna.

"Microsoftin liikkeet voivat nostaa yhtiön sovelluskehityksen kärkeen mobiililaitteissa"

On huomioitava, että Microsoftin demonstraatio ei ollut puolueeton testi ja selaimen nopeus riippuu monista osatekijöistä, kuten käytettävän puhelimen suoritimesta.

Sivustolla pohditaan joka tapauksessa, että Microsoftin liikkeet mobiiliselaimen nopeuttamiseksi saattaa nostaa yhtiön kärkeen sovelluskehitysmarkkinoilla. Ja tämähän tietenkin lupailee hyvää Nokialle, joka siirtyy käyttämään Windows Phone –käyttöjärjestelmää älypuhelimissaan.

Kehittäjille nettiselaimet ovat helpoin keino tuottaa sisältöä mobiililaitteille, koska näin pystytään kiertämään valmistajien sovelluskauppojen joskus hyvinkin tiukkoja sääntöjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.