Mainos

Hyviä uutisia lomailijoille – kohta tarkenee pulikoida!

Järvien lämpötilojen ennustetaan nousevan helteiden avulla jopa 20 asteeseen.

Suomen ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen uskoo, että viikon päästä useimmissa järvissä ollaan jo lähellä 20 astetta. Pienemmissä järvissä lämpötilat nousevat helteiden aikana nopeastikin, jopa samana päivänä. Kun taas isommissa järvissä missä tuulee, voi lämpötilan kohoaminen viedä parikin päivää.

– Tuossa viikon päästä näyttäisi ennusteissa, että päästään 20 asteeseen. Esimerkiksi Kallavedelle on ennustettu noin 18 astetta, joten siinä 20 asteen ympärillä mennään. Pienemmissä järvissä, varsinkin suojaisissa paikoissa, lämpötilat voivat kohota vieläkin korkeammalle. Tuusulanjärvessä ennuste lupailee jopa 22 astetta, Vehviläinen kertoo.

Suomen ympäristökeskus ilmoitti aiemmin lämpötilojen olevan kylmimmillään koko 2000-luvulla. Vehviläisen mukaan havaintoja on kuitenkin tehty vain parikymmentä vuotta, mutta on totta, että etelässä varsinkin kelit ovat olleet kylmiä. Viimeistään kuitenkin ensi viikolla päästään ennusteiden mukaan keskilämpötilojen tasolle.

Tulevien neljän päivän helteiden aikana on odotettavissa, että otollisimmilla alueilla pienissä järvissä tullaan pääsemään erittäin nopeasti 20 asteeseen.

– Nyt nimenomaan helteiden aikana niin varmasti isommissakin järvissä päästään sinne 20 asteeseen, Vehviläinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.