Hyviä ulkoilupäiviä edessä – sää pakastuu ja aurinko näyttäytyy

Lähipäivinä on pikkupakkasta koko maassa, öisin pakkanen kiristyy hieman. Aurinko voi näyttäytyä maan etelä- ja keskiosassa.

Korkeapaineen selänne ulottuu eteläisen Suomen päälle lähipäivinä. Sää muuttuu tilapäisesti selkeämmäksi ja kylmemmäksi.

Tänään tiistaina pohjoisen Lapin yli itään liikkuu runsaitakin lumikuuroja, muualla sateet jäävät vähiin. Etelämpänä voi siellä täällä tihuttaa vettä.

Keskiviikon vastaisena yönä selkeämmän sään kaistale levittäytyy paikoin eteläisen Suomen alueelle.

– Aamu valkenee etelässä kirkkaampana kuin alkuviikon aamut. Aurinko näyttäytyy iltapäivällä todennäköisimmin Uudeltamaalta kohti Pirkanmaata ulottuvalla kaistaleella. Maan pohjoisosassa puolestaan on pilvistä. Hieman kylmempää ilmaa pääsee meille korkeapaineen selänteen mukana Baltiasta, joten koko maassa ollaan hieman pakkasen puolella, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstain vastaisena yönä pakkasta voi olla Etelä- ja Keski-Suomessa paikoin 10-15 astetta. Torstaina iltapäivällä pakkanen on enimmäkseen heikkoa koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa pilvipeite rakoilee paikoin, mutta pohjoisessa on yhä melko pilvistä.

Lähipäivinä sivuteillä kannattaa varautua liukkauteen.

– Erityisesti keskiviikkoaamuna voi olla liukasta, kun sää pakastuu yön aikana, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sivustolla ovat myös tiesäätiedot ja kelikamerat.





Lue myös:

    Uusimmat