Mainos

Hyväuskoisilta sijoittajilta 2,6 miljoonaa euroa huijarille

Hyväuskoiset sijoittajat rahoittivat huijarin hankkeita 2,6 miljoonan euron arvosta kesän 2008 - kevään 2009 aikana. Yksittäiset sijoitukset vaihtelivat muutamasta tuhannesta eurosta useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Seinäjoen seudulla toiminut keski-ikäinen mies hankki rahoitusta "tuottoisia liiketoimia" varten lupaamalla rahoittajille riskittömiä tuottoja, joilla sijoitettu pääoma olisi tuplaantunut muutaman viikon laina-aikana automaattisten viivakoodikameroiden myynnistä saatavilla tuotoilla.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan mies maksoi takaisin pääomia ja luvattuja tuottoja jonkin verran alkupään sijoittajille ja onnistui useimmiten vakuuttamaan sijoittajat toiminnan tuottoisuudesta niin, että nämä lainasivat palautuneen pääoman ja saadun tuoton edelleen entistä paremman tuoton toivossa.

Pääomia on palautunut sijoittajille arviolta 1,5 miljoonan euron arvosta. Kateissa on yhä 1,1 miljoonaa euroa, jonka kohtaloa ei ole saatu selvitettyä.

Asia siirtyy syyteharkintaan. Rikoksia on tutkittu törkeinä petoksina. Maksimirangaistus törkeästä petoksesta on neljä vuotta vankeutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.