Mainos

”Hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia” – katso, missä sää suosii katselua

Maan eteläosassa asti saattaa näkyä revontulia lähiöinä.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan Auringossa tapahtui tiistaina ja keskiviikkona kaksi Maahan päin suuntautunutta hiukkaspurkausta. Niiden ennustetaan aiheuttavan Maan magneettikentän avaruussäämyrskyn, joka voi tuoda revontulia lähiöinä myös Suomen eteläosaan.

Kuvaatko revontulia lähiöinä?

Lähetä kuva MTV Uutisiin kuvat@mtv.fi.

– Mahdollisuudet ovat nyt poikkeuksellisen hyvät. Hyvältä näyttää, mutta koskaan ei kuitenkaan voi luvata varmaksi, toteaa tiedottaja Anne Liljeström Ursasta.

Sään puolestakin revontulien näkemiselle on tällä kertaa melko hyvät mahdollisuudet.

– Lauantain vastainen yö on selkeä lähes koko maassa. Etelässä pilvisyys voi kuitenkin olla vielä alkuyöstä runsaampaa, mutta taivas näyttäisi selkenevän yön aikana, ellei sitten sumua pääse syntymään. Maan länsi- ja keskiosassakin sumu on mahdollista. Aika hyvä mahdollisuus revontulien näkymiselle kuitenkin on, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntain vastainen yö on maan etelä- ja keskiosassa selkeä, pohjoisessa voi olla pilviharsoa, joka vaimentaa revontulia.

Lauantain vastainen yö on kylmä. Lämpötilat ovat laajalti 0-5 asteessa, Lapissa voi olla pikkupakkasta, maan keskiosassakin hallaa. Sunnuntain vastaisena yönä hallaa voi olla paikoin maan etelä- ja keskiosassa.

Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA ennustaa perjantaiksi kohtalaista ja lauantaiksi voimakasta avaruussäämyrskyä. Alaskan Fairbanksin yliopisto ennustaa, että kasvanut revontuliaktiivisuus saattaa hyvin kestää kolmesta neljään päivää ja ulottua koko Suomen alueelle.

Jos sää on selkeä, mutta revontulia ei etelässä heti näy, kannattaa mennä aukealla alueelle ja tähyillä pohjoisen horisontin suuntaan.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Revontulien mahdollisuutta voi tarkkailla mm. Ilmatieteen laitoksen revontulisivuilta.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.