Mainos

Hyvästi ylipaino? Tutkijat kehittivät ruokahalua hillitsevän mikrosirun

Tutkijat ovat suunnitelleet mikrosirun, jonka avulla voi heidän mukaansa vähentää ruokahalua. Tutkijat uskovat, että mikrosiru voi olla tulevaisuudessa jopa laihdutusleikkauksia tehokkaampi keino kamppailla ylipainoa vastaan. Asiasta uutisoiBBC.

Mikrosiru kiinnitetään kiertäjähermoon, jolla on suuri merkitys ruokahalun ja monien muiden kehon toimintojen säätelijänä.

Sirun testaamista eläinkokeilla ollaan juuri aloittamassa. Ihmisillä implanttia voitaisiin tutkijoiden mukaan testata kolmen vuoden kuluessa.

Briteissä tehtävää tutkimusta johtavat professorit Chris Toumazou ja Sir Stephen Bloom. Hanke on juuri saanut yli 7 miljoonan euron rahoituksen Euroopan tutkimusneuvostolta.

Siru on suunniteltu lukemaan ja tunnistamaan ruokahaluun liittyviä sähköisiä ja kemiallisia tunnusmerkkejä. Tämän jälkeen siru voi toimia näiden tunnusmerkkien mukaan ja lähettää aivoihin sähköisiä signaaleja, jotka vähentävät halua syödä.

– Se voi kontrolloida ruokahalua, sen sijaan että se sanoisi, että "Älä syö ollenkaan". Eli ahmimisen sijaan voit syödä paljon hitaammin, professori Toumazou kertoo BBC:n haastattelussa.

Toumazoun mukaan laboratoriokokeet ovat jo antaneet lupaavia tuloksia laitteen toiminnasta.

Ruokahalua kontrolloivaa sirua suunnitellut tutkijaryhmä on jo aiemmin kehittänyt vastaavanlaisen laitteen vähentämään epileptisiä kohtauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.