Hyvärinen: Vapauttava päätös sotii näkemyksiäni vastaan

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen perustelee eroaan journalistisilla näkemyseroilla. Hyvärinen kokee, että hän ei voinut jatkaa, koska TV2:n saama vapauttava päätös sotii hänen journalistisia näkemyksiään vastaan.

Hyvärinen esitti koeäänestyksessä TV2:n Silminnäkijä-ohjelmalle langettavaa päätöstä, mutta se kaatui äänin 3-4. Neljä edustajaa äänesti tyhjää.

Vastalauseena äänestystulokselle Hyvärinen erosi. JSN:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Matti Saari kuvaili kokousta dramaattiseksi.

- Hän pisti takin päälleen ja poistui sanaakaan sanomatta ovesta ulos. Voisi sanoa, että oli lievästi kyllä jos ei nyt järkyttynyt niin ainakin hyvin voimakas tunnetila.

Kokouksesta lähtivät myös kaksi muuta edustajaa, jotka olivat kannattaneet langettavaa päätöstä.

- Kaksi poistui lähinnä junaan. Siihen ei liittynyt minkäänlaista protestia tehtyyn päätökseen, Saari sanoi.

Tämän jälkeen neuvosto antoi yksimielisesti Ylelle vapauttavan päätöksen TV2:n lautakasaohjelmasta.

JSN alkaa etsiä uutta puheenjohtajaa

Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Arto Nieminen pitää Pekka Hyvärisen eroa valitettavana. Hänen mukaansa Hyvärinen on nostanut puheenjohtajakaudellaan selvästi neuvoston merkitystä ja roolia.

Yhdistyksen on tarkoitus keskustella JSN:n toiminnan jatkosta huomenna. Niemisen mukaan yhdistys alkaa etsiä uutta puheenjohtajaa. Hänen löytymiseensä asti toimitaan varapuheenjohtajien voimin.

Hyvärinen aloitti JSN:n puheenjohtajana viime vuoden alussa, ja hänen kautensa oli tarkoitus jatkua vielä ensi vuoden.

JSN:n kannatusyhdistys muun muassa huolehtii neuvoston taloudesta ja valitsee sen puheenjohtajan. Se myös vahvistaa voimassa olevat Journalistin ohjeet.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Katso viestintäoikeuden tutkijatohtori Päivi Tiilikan haastattelu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat