Mainos

Hyvärinen: Keltainen lehdistö antaa elämyksiä

Julkisen sanan neuvoston uusi puheenjohtaja pitää tärkeänä eettisen lehtimiestavan säilyttämistä myös pirstaloituneessa nykymediassa.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uusi puheenjohtaja Pekka Hyvärinen pitää eettisesti korkean journalismitason säilyttämistä tärkeänä nykyaikaisessa, pirstaloituneessa mediassa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Hyvärinen tunnustautuu myös keltaisen lehdistön kuluttajaksi.

- Lehden menestys riippuu siitä, haluaako yleisö ostaa sen. Tuntuu, että viihteellinen aineisto vetää, ja itsekin seuraan keltaista lehdistöä hyvin ahkerasti - se antaa elämyksiä, lohtua ja ajanvietettä.

Hyvärinen muistuttaa, että niin sanottu keltainen lehdistö on aika pieni osa suomalaista tiedonvälitystä.

- Eikä siihen pidä suhtautua pelkästään kielteisesti. Jos uutiset on tosia eikä ihmisiä tolkuttomasti vainota, niin siitä vaan.

Pekka Hyvärinen on pitkän linjan journalisti - hän on toiminut muun muassa MTV:n uutisten ja Suomen Kuvalehden päätoimittajana, nykyään hän toimii itsenäisenä viestintäyrittäjänä. Julkisuudessa on mietitty, onko Hyvärisellä talouspuolella sidoksia, jotka asettaisivat hänet jääviin asemaan JSN:n puheenjohtajana. Hyvärinen itse teilaa väitteen.

- Ei missään nimessä ole. Eräässä lehtijutussa sanottiin, että minulla olisi talouskytkentöjä, koska olen ollut kouluttamassa pörssijohtajia. Muutaman kurssin olen vetänyt, ja siellä taisi pari yritysjohtajaa olla, ei muuta, Hyvärinen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.